Cautare ..

Wednesday, January 16, 2013

Mai joaca Barcelona tiki-taka?

Ma declar un impatimit al acestui joc de pase al Barcelonei, practicat de mai bine de 4 sezoane. Dovada ca la Barcelona se gandeste pe termen lung, ca jucatorii primesc o educatie fotbalistica completa ince din perioada junioratului.
Bineinteles, exista si multi contestatari al acestui tiki-take jucat de Barca si pe care o sa-i numesc in continuare carcotasi. Unii carcotasi ziceau ca echipa nu o sa se mai ridice la acelasi nivel dupa plecarea lui Pep. Uite ca e mai puternica, mai frumoasa. Intamplator sau nu, de cand am inceput sa scriu articolul (aproximativ 2-3 minute), au reusit sa intoarca scorul cu Malaga in Copa del Rey de la 0 -1 la 2 -1, cu 2 goluri marcate de Puyol si Messi. Mai sunt alti carcotasi care zic ca Pep nu a fost antrenor, ca orice ar putea sa-i antreneze. Poate ca da, poate ca nu. Pep tocmai a semnat astazi cu Bayern si o sa avem acolo confirmarea asupra valorii lui ca antrenor. Pana una alta nu-i putem lua meritele, cele 2 Ligi ale Campionilor castigate cu Barcelona. Nu degeaba a fost atat si atat de ovationat la plecare.
Mai sunt unii carcotasi care nu sunt incantati de jocul Barcelonei. Care sunt poate plictisiti. Eu unul stiu ca nu o sa ma plictisesc niciodata si ca as putea sa ma uit la un meci al Barcelonei si cand conduce cu 19 - 0 cu aceeasi placere. Asadar, daca nu va place stilul Barcelonei, va place cel al lui Chelsea, castigatoarea Champions League? Mai greu de crezut... La capitolul asta oricum cred ca este vorba si despre subiectivism si despre parerile personale ale fiecaruia.
Carcotasi sunt si vor fi mereu pentru orice stil de joc si pentru orice echipa. Ramane in urma o echipa frumoasa, care domnica fotbalul european si mondial timp de ani intregi, cea mai buna echipa cel putin din
anii 90 incoace, de cand am apucat sa vad ceva fotbal!
Tiki-taka Barcelona!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.