Cautare ..

Saturday, December 29, 2012

Pauza Competionala Campionat Intern

Cum campionatul intern este in pauza pana la sfarsitul lunii februarie, microbistii romani urmaresc campionatele externe unde se joaca si in perioada de iarna si in special in Anglia. Dar mai inainte de toate sa salutam calificarile Stelei si a CFR-ului in primavara Europa League. Si inca cum!
Steaua de pe primul loc, intr-o grupa grea cu Stuttgart si Copenhaga. Poate multi ii reproseaza acel 1- 5 dureroros de pe teren propriu cu Stuttgart, dar ramane faptul ca au reusit sa redreseze situatia, ceea ce nu e putin lucru.
CFR Cluj reuseste performanta sa nu se califice in primavara Champions League cu toate ca acumuleaza nu mai putin de 10 puncte. Un lucru mai putin obisnuit, pentru ca in mod normal 10 pucte asigura un loc 2 destul de lejer. Merita remarcata si victoria de pe terenul lui Manchester, prima victorie romanesca in Anglia.
Cat despre primavara europeana, Steaua intalneste intai Ajax, iar in cazul in care trec mai departe vor da piept cu Chelsea sau Napoli. CFR-ul are o misiunea mult mai grea inca din primul tur cand intalneste Inter Milan. Sa le uram succes asadar celor doua echipe si sa revenim, dupa cum am promis, la campionatul englez.
 Urmand tendita din ultimii ani, campionatul Angliei devine din ce in ce mai slab. Si cand spun asta ma refer la rezultatele din competitiile europene foarte slabe. O sa prezinta in continuare situatia celor mai importante echipe din Anglia:
Manchester City
Campioana Angliei, momentan pe locul 2, s-a transformat in ultimii 2 ani in una din fortele campionatului englez. Insa are probleme in Champions League, nereusind sa treaca nici anul acesta de faza grupelor. Se pare ca mai au nevoie de timp pentru a se maturiza, pentru a deveni o forta in adevaratul sens al cuvantului.
Manchester Uniter
Dupa dezastrul de anul trecut, cand nu au reusit sa treaca nici de grupe, anul acesta au reusit sa se califice, insa locul lor scartaie. Chiar daca s-au calificat, ar trebui remarcata maniera in care au facut-o, reusind sa piarda ultimele 2 meciuri cu Galatasaray in deplasare si cu CFR pe teren propriu. O atitudine necorespunzatoare pentru prestigiul unei echipe de talia lui Manchester.
Probabil nu vor pune mari probleme Realului in optimile Cahmpions League.
Chelsea
Castigatoare UCL din sezonul trecut, n-a reusit anul acesta sa treaca de faza grupelor, nereusind sa isi respecte blazonul si dovedind ca a fost pura intamplare castigarea celei mai tari competitii.
Arsenal
Ocupand locul 5 in Anglia, este departe de forma de odinioara. Victima aproape sigura in optimile UCL contra lui Bayern Munchen.
Liverpool
Mai exista?

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.