Cautare ..

Saturday, July 13, 2013

Sfaturi pentru alegerea tricourilor de fotbal

Echipamentele specifice sportului rege au anumite particularitati care devin folositoare in timpul antrenamentului si al jocului. Este motivul pentru care se recomanda evitarea practicarii fotbalului chiar si la nivel de amator in lipsa echipamentului specific. Pentru echipamente si tricouri de fotbal se pot vizita magazine de specialitate sau magazinele online de echipamente sportive. Echipamentul standard de fotbal este format din tricou, sort, aparatori, sosete pana la genunchi si pantofi speciali cu crampoane pentru practicarea sportului pe terenurile cu gazon sau in afara salii (pentru sali fiind nevoie de alte tipuri de pantofi).
Tricoul de fotbal este partea echipamentului care este cel mai usor de personalizat, acesta poate spune multe despre jucator, despre pasiunea sa pentru alte mari echipe sau pentru jucatori cunoscuti. Majoritatea magazinelor de specialitate precum acesta ofera si optiuni de personalizare a modelului ales, astfel ca se poate adauga numele unui jucator preferat, numarul norocos sau numele propriu. Pentru echipamente si tricouri de fotbal, cel mai important detaliu este confortul. Jucatorul trebuie sa se poata misca lejer in echipament, care trebuie sa fie comod si sa absoarba usor transpiratia.
Ce este important la alegerea tricoului de fotbal
Deciziile in ceea ce priveste alegerea echipamentului de fotbal la nivel amator se bazeaza pe gusturile fiecaruia. Multi sunt tentati sa aleaga un tricou din simplul motiv ca acesta are culorile echipei preferate, insa daca tricoul urmeaza sa fie folosit pe o perioada indelungata, alte aspecte precum confortul si durabilitatea sunt mai importante.
Materialul - pentru ca fotbalul este un sport foarte solicitant in care se alearga mult si se depune un efort fizic considerabil, cel mai important detaliu pentru echipamente si tricouri fotbal de calitate este materialul. Materialele disponibile pornesc de la cele mai ieftine, la cele care folosesc tehnologia de ultima ora, dar sunt in acelasi timp si mai costisitoare:
  • 100% poliester - poliesterul este un material evitat in general pentru hainele de zi cu zi, dar excelent pentru echipamentul de fotbal. Materialul este durabil, usor si respira, rezolvand astfel partial problema transpiratiei.
  • combinatie de poliester si alte materiale - aceste combinatii au ca scop confortul la atingere, facand materialul mai placut pentru piele, dar pastrand in acelasi timp proprietatile poliesterului.
  • materiale ce folosesc tehnologia de ultima ora - acestea se gasesc la variantele de tricouri fotbal ale unor firme recunoscute pentru echipamentele si hainele sport produse, precum Nike, Diadora sau Admiral. Materialul este tratat in asa fel incat sa absoarba umezeala direct de pe piele pentru a se evapora si a raci corpul, mentinand astfel temperatura in limite normale chiar si in conditii de efort extrem. Aceste tricouri sunt foarte costisitoare si se recomanda doar celor care practica sportul la nivel profesional.
Marimea - este o alta problema care trebuie avuta in vedere. Greseala principala pe care o fac cele mai multe persoane atunci cand cumpara echipamente si tricouri de fotbal este sa se ghideze dupa marimile purtate pentru alte tipuri de haine. Regula generala, pentru ca echipamentul sa fie confortabil, este ca acesta sa fie cu o masura mai mare decat cea purtata in mod obisnuit. Tricourile largi sunt mai comode si dau voie corpului sa respire in timpul efortului.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.