Cautare ..

Saturday, October 13, 2012

Turcia - Romania 0 - 1

Cotata ca pornind cu sansa a doua, nationala Romaniei, antrenata de Victor Piturca a reusit un meci mare, in urma caruia a reusit o victorie importanta, care ne aduce mai aproape de mondialul de la Rio de Janeiro. Victoria a fost facilitata si de o echipa Turciei mult sub astepari, cu o defensiva care a gresit in multe randuri, una din situatii ducand chiar la inscrierea golului Romanesc, prin Gheorghe Grozav, o idee, se pare, excelenta a antrenorului echipei nationale. Pe langa greselile flagrante in aparare, nationala turca nu a reusit nici sa puna presiune pe poarta noastra nici macar dupa ce au fost condusi, singura lor ocazie mai de Doamne Ajuta aparand abia in minutul 92. Am intalnit, desigur, o nationala a Turciei intr-o zi nefasta, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne scadem din meritele victoriei.

Nationala noastra a pregatit meciul extraordinar, a jucat ce trebuia sa joace si i-a iesit. Am aspteptat o greseala in defensiva turca, iar cand a aparut, am speculat-o. Apoi se poate spune ca ne-am aparat, dar nu cum o faceam acum cativa ani sub presiune maxima, ci ne-am aparat decent, organizat, punand de fiecare data turcii in dificultate prin contraatacuri taioase.

Am avut in Goian in zi de gratie, de netrecut, probabil cel mai in forma tricolor, iar Bourceanu si Pintilii, la fel ca la Steaua, au temporizat, au linistit jocul intr-un mod excelent. Rat si Tamas si-au facut datoria foarte bine, Chiriches putin mai slab decat il stiam, balbaindu-se la cateva faze si nemaiavand incursiunile ofensive cu care ne-am obisnuit.

Cam atat cu partea defensiva. In atac, Torje si Marica, bataiosi ca de fiecare data, Marica ratand o ocazie foarte mare din centrarea extraordinara a lui Rat, iar Torje reusind cateva suturi, slabe insa. Bogdan Stancu a fost in media echipei, fara realizari individuale spectaculoase, iar Gicu Grozav avand meritul golului cand a finalizat cu sange rece.

Despre schimbari, am vazut un Cocis bunicel, cu o ratare incredibila, care ne putea scuti de cateva emotii, un Chipciu extraordinar si un Mutu mult sub potential, mult sub ceea ce stiam si ce asteptam noi de la el.

O victorie frumoasa!! Asteptam cu entuziasm meciul cu Olanda!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.